Αυγουστιάτικες Δημιουργίες! Ο Αύγουστος μπήκε και ως ένας καλοκαιρινός μήνας φέρνει μια ποικιλια σε εποχιακά προϊόντα μαγειρικής, αλλά και εξακολουθεί να είναι μια περίοδο στην οποία ευδοκιμεί πλήθος καλοκαιρινών φρούτων, λαχανικών και ψαρικών. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι διαθέσιμο για εμάς και πως...

Αγαπημένες καλοκαιρινές γεύσεις!   Εξόρμηση σε παραθαλάσσιο ταβερνάκι; Τραπέζι στη φύση με παρέα; Οικογενειακή μάζωξη με φαγοπότι; … Ας δουμε ποιές είναι οι ελληνικές καλοκαιρινές γεύσης που είναι κατάλληλες για τα θερινά μας τραπέζια!   Το παραδοσιακό μετράει παντού   Δεν είναι λίγες οι φορές που μέχρι και σε ακριβά μαγαζιά...

Μοριακή Γαστρονομία: Ένας σύντομος οδηγός   Η μοριακή κουζίνα είναι το νέο, το μοντέρνο, το γευστικό… Όλο και περισσότεροι μάγειρες ανά τον κόσμο, με τη συμμαχία της επιστήμης πειραματίζονται στην κουζίνα και αποτέλεσμα αυτου του πειραματισμού αποτελεί η μοριακή κουζίνα, που συμπεριλαμβάνει δημιουργικότητα, χρώμα και φυσικά εξαιρετική...

Οδηγός για σωστό ψήσιμο κρέατος!   Από μια οικογενειακή μάζωξη έως ένα γιορτινό τραπέζι το κρέας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γεύματος! Έτσι, ο παρακάτω οδηγός για σωστό ψήσιμο κρέατος είναι αυτό που ψάχνετε για να μάθετε τα πάντα για το μαγείρεμα κρέατος που θα κάνει εντύπωση!...

Θαλασσινά: Οδηγός για σωστό μαγείρεμα    Τα θαλασσινά είναι ένα αγαπημένο φαγητό το οποίο μαγειρεύετε και σερβίρεται με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν όμως κάποια tips και κάποια σημεία που θέλουν προσοχή, ώστε να ελευθερωθεί από το ψάρι όλη του η γεύση και η νοστιμιά. Αυτά θα δούμε παρακάτω!   Tips...

Η διαφοροποίηση σαν μέσο επιτυχίας στην εστίαση Στατιστικά ο κλάδος της εστίασης γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και οι ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες αναζητάν συνεχώς τρόπους για να αναδείξουν τις δραστηριότητες τους, το μέσο το οποίο θα συμβάλει στην ανάδειξη μιας επιχείρησης προς το κοινό της...

Σαρακοστιανή Διατροφή Οφέλη & Συμβουλές   Η νηστεία, για εμάς τους Έλληνες κυρίως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης μας, αλλά μπορεί να μην είναι το ίδιο ευχάριστη για όλους ή άλλοι μπορεί να θέλουν να νηστεύουν χωρίς να στερούνται. Όπως και να έχει, δείτε πως η Σαρακοστιανή διατροφή...

Προετοιμασία για την επόμενη μέρα της εστίασης Καθ ότι είμαστε εν αναμονή για την επόμενη ημέρα της εστίασης, γράψαμε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τρόπους και συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία μιας επιχείρησης του κλάδου της εστίασης για την επόμενη ημέρα.   Οι συνθήκες πλήττουν πολλές επιχειρήσεις, με...

Φυλλάδιο προσφορών Άνοιξης

Δείτε το νέο φυλλάδιο προσφορών μας με ανοιξιάτικες προσφορές και ανακαλύψτε τα προϊόντα της Αμάλθεια! Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε ή να το κατεβάσετε στη συσκευή σας κάνοντας κλικ εδώ

H χορτοφαγία στο χώρο της εστίασης Είναι οι Vegetarian επιλογές, μια εναλλακτική για την εστίαση; Αποτελούν απλώς μια τάση της εποχής ή ένας τρόπος ζωής - Πως επηρεάζεται η εστίαση;    Η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός, έχουν προκείψει και αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για...

Ελληνική & Μεσογειακή διατροφή   Δεν είναι περίεργο πως η ελληνική & μεσογειακή διατροφή και πιο συγκεκριμένα η παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως με τόσο τους Έλληνες όσο και ανθρώπους τους εξωτερικού να την λατρεύουν. Γιατί όμως μια ελληνική διατροφή κερδίζει τα...

Βότανα & μπαχαρικά: Ποιά δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας, πως να τα συνδυάζετε   Τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι κατηγορίες συστατικών τα οποία ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες μπορούν να κάνουν την διαφορά στο φαγητό σας. Επιπλέον, πέρα από τις διατροφικές τους αξίες ενισχύουν...

Γνωρίστε το αλεύρι! Είδη-Ιστορία-Διατροφικά στοιχεία Το αλεύρι είναι το πλέον αρχαίο και απαραίτητο συστατικό για αμέτρητες από τις βρώσιμες δημιουργίες μας. Παράγεται από δημητριακά και αμυλούχα φυτά και είτε το γνωρίζατε είτε όχι, υπάρχουν πολλές κατηγορίες αλεύρων με μεγάλα διατροφικά οφέλη η κάθε μια.    Ιστορία και παραγωγή   Τα άλευρα,...

Ελαιόλαδο - Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το αγοράσετε Το ελαιόλαδο μας, εξελίσεται σαν προϊόν και πλέοον το συναντάμε σε αμέτρητες παραλλαγές, είναι η εθνική μας “πολυτέλεια” που δεν λείπει από κανένα σπίτι ανεξαρτήτως οικονομικού επιπέδου. Η χώρα μας είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου...

Κρέμα καραμελέ - Συνταγή Η κρέμα καραμελέ είναι ένα ιδανικό επιδόρπιο για όλες τι εποχές του χρόνου! Η συνταγή κρέμας καραμελέ που θα δούμε, θεωρείται ένα από τα πιο κλασσικά Ευρωπαϊκά γλυκά και χαρακτηρίζεται από την έντονη γεύση καραμέλας που του δίνει η λιωμένη ζάχαρη, είναι ένα...

Διατροφή με Θαλασσινά & Οφέλη για την υγεία Τα θαλασσινά και τα ψάρια είναι από τις καλύτερες τροφές στη γη. Είναι γεμάτα με σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα ωμέγα-3,βιταμίνη D, βιταμίνες του συπλέγματος Β, ιώδιο, φώσφορο ασβέστιο και άλλα. Η συνιστώμενη κατανάλωση ψαριών δύο...

Γιαουρτοπιτα βανίλια και φρούτα του δάσους Ελληνικό γιαούρτι Ένας θησαυρός υγείας και διατροφής Το γιαούρτι είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες και λιπαρά που βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος αλλά και στην υγεία του δέρματος. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες Β, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Το...

Σαλάτα Caprese με Prosciutto & Burrata Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε μια απλή συνταγή για σαλάτα που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το προσούτο.   Το προσούτο είναι το αγαπημένο ιταλικό ζαμπόν σε πολλές χώρες. Ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με το ζαμπόν που παραδοσιακά χρησιμοποιούμε, πρόκειται για...

Κεϊκ Σοκολάτα-Καρύδα Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι του οποίου η επιτυχία βασίζεται στην νοπή και γεμάτη υφή, σε συνδυασμό με το τραγανό εξωτερικό του. Συντηρείται στο ψυγείο και στο γαρνίρισμα μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη!   *Στο e-shop της Αμάλθεια μπορείτε να...

Η Αμάλθεια σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον γιορτινό διαγωνισμό! Οι 2 τυχεροί θα κερδίσουν από μια συσκευασία 5 Κιλών Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες! Όροι Διαγωνισμού: Μπορείτε να συμμετέχετε από σήμερα έως και 23/12 Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Κάνετε Like στη σελίδα της Αμάλθεια Κάνετε Like στη φωτογραφία Κοινοποίηση της...

Είδη τυριών Από τα αρχαία χρόνια γνωρίζουμε ότι το γάλα είναι μια από τις πιο σημαντικές και θρεπτικές τροφές για τον άνθρωπο, από τότε είχε προκύψει η ανάγκη όπου για λόγους συντήρησης του έπρεπε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που θα διατηρείται χρονιά αλλά παράλληλα θα κρατάει...

Σος Ολαντέζ (Hollandaise) Η Σος Ολαντέζ - Hollandaise είναι μία από τις 5 βασικές σάλτσες της Γαλλικής κουζίνας, συνοδεύει ιδανικά πιάτα με ψητό ψάρι, λαχανικών καθώς και το φημισμένο brunch αυγά benedict. Θα τη βρείτε σε αρκετές παραλλαγές καθώς μπορείτε να την αρωματίσετε με διάφορα μείγματα...

Συνταγή για Ρυζόγαλο Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό κρεμώδες γλύκισμα που έχει σαν βάση το ρύζι και το γάλα, το βρίσκουμε σε αρκετές παραλλαγές ανάλογα τη περιοχή όπου παρασκευάζεται και στην Ελλάδα συνηθίζουμε να το σερβίρουμε με κανέλα. Στη παρακάτω συνταγή θα δούμε το κλασσικό και αγαπημένο...

Συνταγή Pizza Μαργαρίτα Το φθινόπωρο μας προδιαθέτει για ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι είναι και η μαγειρική, παρακάτω θα δούμε μια απλή και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι πίτσα μαργαρίτα! Φυσικά μπορείτε να κρατήσετε τη βάση και να πειραματιστείτε ελεύθερα με διάφορα...

Σπιτικές μπάρες δημητριακών Στην Αμάλθεια μας αρέσουν οι νόστιμες και θρεπτικές γεύσεις! Γι’αυτό σήμερα επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα εύκολο, γρήγορο και κυρίως θρεπτικό σνακ! Στη παρακάτω συνταγή θα δούμε βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε στο σπίτι μπάρες δημητριακών, μια συνταγή οδηγός καθώς μπορείτε να πειραματιστείτε ελεύθερα...

Συνταγή για Red Velvet Cake Στην Αμάλθεια με βάση την πολυετή εμπειρία μας της στο χώρο του Ho.re.ca. Εγκαινιάζουμε με αυτή τη συνταγή τη στήλη χρήσιμα νέα, από εδώ θα ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις και θα μοιραζόμαστε μαζί σας νέα αλλά και γευστικά μυστικά! Το Red...