Συνταγή για Red Velvet Cake

Συνταγή για Red Velvet Cake

Στην Αμάλθεια με βάση την πολυετή εμπειρία μας της στο χώρο του Ho.re.ca. Εγκαινιάζουμε με αυτή τη συνταγή τη στήλη χρήσιμα νέα, από εδώ θα ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις και θα μοιραζόμαστε μαζί σας νέα αλλά και γευστικά μυστικά!

Το Red Velvet (η αλλιώς κόκκινο βελούδινο) προέρχεται από τον 20αιώνα και χωρίς να είναι γνωστό το από πού προήλθε εμφανίζεται σε αμέτρητες παραλλαγές μέχρι σήμερα, φημίζεται για τα αρώματα και το χαρακτηριστικό κόκκινο του χρώμα! Ψάξαμε για εσάς και βρήκαμε μια εύκολη συνταγή που μπορείτε και αξίζει να δοκιμάσετε!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε (για περίπου 12 μερίδες)

Για το κέϊκ  Για την επικάλυψη (frosting)
  • 225γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 450γρ. Ζάχαρη
  • 3 Αυγά
  • 400γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Σόδα
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • 250γρ. Γιαούρτι
  • 1 κ.γ. Σιρόπι βανίλιας
  • 1 κ.σ. Ξύδι
  •  1 κ.γ. Χρώμα ζαχαροπλαστικής (πάστα)
  • 250γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. Σιρόπι βανίλια
  • 400γρ. Τυρί κρέμα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς (προσοχή! Όχι παραπάνω γιατί θα αλλοιωθεί το χρώμα μας). Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για περίπου 5 λεπτά έως ότου αφρατέψουν το βούτυρο και τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά έως ότου το μείγμα μας ομογενοποιηθεί. Σε ένα ξεχωριστό σκεύος προσθέτουμε τη σόδα, το αλεύρι και το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς τα προσθέτουμε στο μίξερ.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε ελαφρώς το γιαούρτι με τη βανίλια το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής τα οποία προσθέτουμε στο μίξερ μαζί με τα άλλα. Αφού τα χτυπήσουμε όλα μαζί για 2 λεπτά και ομογενοποιηθούν, παίρνουμε 3 φόρμες των 20 εκ.(περίπου) και αφού τις βουτυρώσουμε απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.

 

Μην ξεχνάτε ότι πλέον μπορείτε να προμηθευτείτε  τα προϊόντα της Αμάλθεια  και μέσω λιανικής στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές!

 

Για την επικάλυψη

  

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για ακόμα 2-3 λεπτά έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Αφού διαλυθεί το βούτυρο και η κρέμα μας έχει ασπρίσει την βγάζουμε από το μίξερ και την αφήνουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί σφιχτή.
  3. Φροντίζουμε να κρατήσουμε σε ένα μικρό μπολ λίγη από την επικάλυψη που θα χρησιμοποιήσουμε για το ύστερα για ντεκόρ
  4. Αφού κρυώσουν και τα παντεσπάνι τα στρώνουμε προσθέτοντας ανάμεσα τους την επικάλυψη.
  5. Στο μπολ όπου κρατήσαμε λίγη από την επικάλυψη προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώμα και διακοσμούμε ελεύθερα περιμετρικά και από πάνω το κέικ μας

Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Καλή Απόλαυση!