Γιαουρτοπιτα βανίλια και φρούτα του δάσους

Γιαουρτοπιτα

βανίλια και φρούτα του δάσους

Ελληνικό γιαούρτι Ένας θησαυρός υγείας και διατροφής

Το γιαούρτι είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες και λιπαρά που βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος αλλά και στην υγεία του δέρματος. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες Β, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και είναι πλούσιο σε ασβέστιο.

Το βρίσκουμε σε διάφορες μορφές, όπως  Το στραγγιστό γιαούρτι, Το κλασσικό ή ακόμα και με τη μορφή έτοιμων επιδορπίων.

Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό για πληθώρα εδεσμάτων, σαλτσών κ.α. Είτε και σκέτο με συνοδεία φρούτων ως επιδόρπιο.

*Στο e-shop της Αμάλθεια μπορείτε να κάντε τις αγορές σας σε γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα με την εγγύηση της Όλυμπος και των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου.

Ας δούμε παρακάτω μια απλή συνταγή για γιαουρτόπιτα με άρωμα βανίλιας, ένα θρεπτικό και νόστιμο επιδόρπιο.

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε 

 

  • 2 Φλιτζάνια βρώμη
  • ¼ Φλιτζανιού Ζάχαρη
  • 5 Κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 Κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 1 Κουταλιά της Σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι πρόβειο
  • 3-4 Σταγόνες εκχύλισμα βανίλια
  • Προεραιτικά (1 κούπα σαντιγί, λίγο μέλι, φρούτα του δάσους)

 

Εκτέλεση

Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη και μπορούμε να πειραματιστούμε στο γαρνίρισμα σε διάφορες παραλλαγές.

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
    2. Τοποθετούμε στο blender τη βρώμη και αλέθουμε ελαφρώς, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
    3. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας σε σκεύος διαμέτρου περίπου 20-25εκ.
    4. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
    5. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το νερό με το λεμόνι, προσθέτουμε τη ζελατίνη και το αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
    6. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το γιαούρτι, το λεμόνι και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    7. Προσθέτουμε προαιρατικά τη σαντιγί και το απλώνουμε επάνω στη βρώμη που έχει κρυώσει.
    8. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά για περίπου 2 ώρες
    9. Γαρνίρουμε με μέλι και φρούτα του δάσους.

 

Βρείτε γαλακτοκομικά και άλλα  προϊόντα της Αμάλθειας και μέσω λιανικής στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές!

Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Καλή Απόλαυση!