Κρέμα καραμελέ – Συνταγή
Η κρέμα καραμελέ είναι ένα ιδανικό επιδόρπιο για όλες τι εποχές του χρόνου!
Η συνταγή κρέμας καραμελέ που θα δούμε, θεωρείται ένα από τα πιο κλασσικά Ευρωπαϊκά γλυκά και χαρακτηρίζεται από την έντονη γεύση καραμέλας που του δίνει η λιωμένη ζάχαρη, είναι ένα επιδόρπιο χωρίς γλουτένη και αποτελεί ιδανική επιλογή λόγο του εύκολου τρόπου παρασκευής του!
*Στο e-shop της Αμάλθεια μπορείτε να κάντε τις αγορές σας σε γαλακτοκομικά προϊόντα με την εγγύηση της Όλυμπος και των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 5-6 μερίδες
- Καραμέλα
- 180γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 Κουταλιές της σούπας νερό
- Ανάλατο βούτυρο
- Κρέμα:
- 4 μέτρια αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
- 30γρ. ζάχαρη άχνη
- 500μλ πλήρες γάλα
- 100μλ κρέμα γάλακτος πλήρη
*Στη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστούν και τα ειδικά φορμάκια για τη κρέμα καραμελέ.
|
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C
- Ζεσταίνουμε τα φορμάκια για τη κρέμα στο φούρνο
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτια και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις έως ότου διαλυθούν, τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση *Είναι έτοιμο όταν το μείγμα μας πάρει ένα καφέ χρώμα.
- Τραβάμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα μας στα ζεστά φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφού έχουν κρυώσει και σκληρύνει βουτυρώνουμε την υπόλοιπη επιφάνεια τους.
- Χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μέτριο μπολ τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι (σε χαμηλή φωτιά) το γάλα με τη κρέμα και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο άλλο μπολ (βήμα 6) και το ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει λείο.
- Ύστερα, το προσθέτουμε στα φορμάκια τα οποία μοιράζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε γεμίσει περίπου το μισό με ζεστό νερό.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά
- Μόλις είναι έτοιμα και αφού κρυώσουν τα βάζουμε για 8-10 ώρες στο ψυγείο για να απορροφηθεί η καραμέλα από τη κρέμα.
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη καραμέλα που έχει περισσέψει.
Στα μυστικά της συνταγής κρέμας καραμελέ συγκαταλέγονται τα φρέσκα υλικά, το γάλα και τα αυγά ανώτερης ποιότητας είναι αυτά που θα αναδείξουν τις δημιουργίες σας!
Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε γαλακτοκομικά και όλες τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής για χονδρική και λιανική!
Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Καλή Απόλαυση!