Το φθινόπωρο στο πιάτο σας!
Στην Ελληνική κουζίνα πάμε πάντα με την εποχή και ό,τι αυτή έχει να μας προσφέρει! Έτσι και το φθινόπωρο έχουμε συγκεκριμένες γεύσεις, φρούτα, λαχανικά και φαγητά τα οποία ευδοκιμούν και τα οποία θα ήταν η κατάλληλη πρόταση για αυτους τους 3 επόμενους μήνες. Τι φρούτα και λαχανικά μας παρέχει αυτός ο μήνας; Σε τι φαγητά μπορούμε να τα συνδυάσουμε αυτά; Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα!
Τι βρίσκω στο μανάβικο αυτούς τους μήνες
Δεν μπορουμε να αρνηθούμε πως από φρούτα ευδοκιμούν:
- Τα μήλα. Ξεκίνησε η εποχή τους και έτσι προλάβετέ τα όσο είναι καιρός!
- Τα Αχλάδια, τα οποία τα συναντάμε κυρίως τον Σεπτέμβριο.
- Τα ρόδια, με ισχυρά αντιοξειδωτικά.
- Τα πορτοκάλια που από τώρα και για όλο τον χειμώνα μπορείτε να τα κάνετε θρεπτικότατους φυσικούς χυμούς.
…Γιατί να μην δοκιμάσετε σπιτικά σμούθι με γιαούρτι, μέλι και κανα 2 από τα φρούτα που αναφέραμε!
Στην τοπική λαϊκή όμως θα βρείτε και ποικιλία σε φθινοπωρινά λαχανικά, όπως:
- Μπρόκολο. Πλούσιο σε πάνω από 8 βιταμίνες.
- Λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών που είναι πεντανόστιμα και μπορουν να μπουν σε πολλές σαλάτες.
- Σπανάκια, ιδανικά για ένα σπανακόρυζο.
- Καρότα, που είναι στην μόνη περίοδος όπου θα τα βρείτε φρέσκα και εντός της εποχής του.
- Και φρεσκότατα μαρούλια τα οποία κάνουν την τέλεια σαλάτα και βοηθάνε στο να μεταφερθεί η γλυκόζη στο αίμα!
Τι θα λέγατε για μια σαλάτα λάχανο με ελαιόλαδο, καρότο, ρόδι, βαλσάμικο και αλάτι; Απλό γρήγορο και πικάντικο.
Και λοιπόν; Τι φθινοπωρινά πιάτα έχουμε με αυτά τα υλικά;
Μανιταρόσουπα με κάστανα και πατάτα
Η απόλυτη φθινοπωρινή συνταγή: τα μανιτάρια είναι άλλο ένα συστατικό του φθινοπώρου και του χειμώνα καθώς ευδοκιμούν με τις βροχές. Τα κάστανα επίσης! Για αυτήν την συνταγή κατάλληλα είναι τα αγαρικά μανιτάρια, κατά προτίμηση άσπρα. Αφου βράσουμε τα κάστανα η συνταγή θα γίνει με την βοήθεια κατσαρόλας. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι στυλ βελουτέ σούπας!
Κοτόπουλο με αχλάδια
Μια γευστικότατη και ευφάνταστη συνταγή! Η διαδικασία γίνεται με κατσαρόλα, αφου πρώτα σοτάρουμε τα αχλάδια και τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα. Η συνταγή δεν είναι από αυτές που της αφήνουμε και γίνονται. Θέλει να είναι συνέχεια κάποιος από πάνω να έχει το νου του στα υλικά. Το πιάτο είναι τέλειο για μαζώξεις με φίλους!
Μοσχαράκι με ρύζι και κουκουνάρια
Την ιδανικότερη επιλογή θα αποτελούσε το κρέας από μοσχαράκι γάλακτος. Το κρέας μπορείτε να το κάνετε σε γάστρα σαν κοκκινιστό. Αν θέλετε συνοδέψτε το ίσως με γλυκοπατάτα που είναι επίσης η εποχή της. Φυσικά μην ξεχάσετε τα κουκουνάρια, θα δώσουν μια τελείως ιδιαίτερη γεύση. Προτείνουμε να σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και να συνοδεύσετε με σαλάτα μαρούλι το οποίο είναι ιδανικό για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι… Μπορείτε ακόμα να βάλετε και σταφίδες για μια ακόμα πιο εποχιακή νότα!
Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!