Τα θαλασσινά είναι ένα αγαπημένο φαγητό το οποίο μαγειρεύετε και σερβίρεται με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν όμως κάποια tips και κάποια σημεία που θέλουν προσοχή, ώστε να ελευθερωθεί από το ψάρι όλη του η γεύση και η νοστιμιά. Αυτά θα δούμε παρακάτω!
Να ζεστάνετε από πριν το λάδι και μαζί με το αλεύρωμα προσθέστε και αλάτι στα ψάρια για να απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Μετά από μερικές τηγανιές, θυμηθείτε να καθαρίσετε το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα από τυχόν υπολείμματα γιατί μπορεί να επηρεαστούν τα επόμενα ψάρια.
Για το τηγάνι είναι κατάλληλα τα πιο λεπτά σε πάχος ή τα φιλεταρισμένα ψάρια
Ένας σχετικά σίγουρος και απλός τρόπος μαγειρέματος ψαριού. Εδώ, φροντίστε το ψάρι να είναι καλά μαριναρισμένο με αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, ελαιόλαδο, σκόρδο και ρίγανη. Σημαντικό είναι να προθερμάνετε τον φούρνο και γεύση μπορεί να προσθέσει το να βάλετε μερικές φέτες λεμόνι, ντομάτα ή πιπεριές.
Ενδείκνυνται για φούρνο:
Το τηγάνισμα με φλόγα είναι μια καλή επιλογή για ψάρια ευαίσθητα και με τρυφερό κρέας. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος δημιουργεί μια τραγανή κρούστα, η οποία κάνει μια εξαιρετική αντίθεση με το μαλακό και τρυφερό κέντρο του ψαριού.
Σοτέ μπορούν να γίνουν ψάρια όπως:
Όσων αφορά τη φωτιά, μια καλή σειρά που μπορείτε να ακολουθείτε είναι:
Σημείωση: Τοποθετήστε τα ψάρια αφού έχει εξασθενήσει η φλόγα
Όσων αφορά το ψάρι, καλό θα ήταν να ξεπλύνετε τα ψάρια σε δροσερό νερό για να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα και μετά να τυλίξτε τα ψάρια σε μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία.
Εάν χρησιμοποιείτε ολόκληρο ψάρι, κάντε κομμάτια των 7 εκατοστών κατά μήκος των πλευρών για ένα ομοιόμορφο μαγείρεμα και πασαλείψτε τις δύο πλευρές του ψαριού με λάδι, ανεξάρτητα από τον τρόπο κοπής.
Για σχάρα είναι ιδανικά θαλασσινά όπως: