Συνταγή για Pizza Μαργαρίτα

Συνταγή Pizza Μαργαρίτα

Το φθινόπωρο μας προδιαθέτει για ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι είναι και η μαγειρική, παρακάτω θα δούμε μια απλή και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι πίτσα μαργαρίτα! Φυσικά μπορείτε να κρατήσετε τη βάση και να πειραματιστείτε ελεύθερα με διάφορα υλικά και αντί για πίτσα μαργαρίτα να δημιουργήσετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

*Στο e-shop της Αμάλθεια μπορείτε να βρείτε άλευρα αλλά και όλα τα υλικά που θα κάνουν την πίτσα σας ξεχωριστή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε 

Για τη ζύμη Για την επικάλυψη
  • Μαγιά 25γρ.
  • Ελαιόλαδο 6 κουταλιές
  • Ζεστό νερό 550μλ.
  • Αλάτι 25γρ.
  • Ζάχαρη 2 κουταλιές
  • Μοτσαρέλα 150γρ.
  • Φρέσκια ντομάτα ή ντοματίνια
  • Ρίγανη 1κ.γ.
  • Σάλτσα ντομάτας 3 κουταλιές
  • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά
  • Αλάτι 1 κουταλάκι
  • Βασιλικός φρέσκος
  • Πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό προσθέτοντας τη ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά στο αλεύρι
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας όλα τα υλικά
  4. Πλάθουμε το ζυμάρι μας μέχρι να είναι εύπλαστο και μαλακό
  5. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο σε σκεύος
  6. Ανοίγουμε το ζυμάρι μας ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε και προσθέτουμε τα υλικά μας
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C
  8. Σερβίρουμε!

 

Μην ξεχνάτε ότι πλέον μπορείτε να προμηθευτείτε  τα προϊόντα της Αμάλθεια  και μέσω λιανικής στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές!

 

*Μερικές χρήσιμες συμβουλές

  • Χρησιμοποιούμε ζυγαριά

Όταν ετοιμάζουμε ζύμες καλό είναι να είμαστε ακριβείς στις ποσότητες, οι περισσότερες εκπλήξεις στη τελική παρασκευή μας προκύπτουν από λάθος μετρήσεις στους συνδυασμούς των υλικών.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας

Μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσουμε τη πίτσα μας σε επαγγελματικό επίπεδο με τις οικιακές συσκευές αλλά όχι ακατόρθωτο! Προθερμαίνοντας σωστά το φούρνο μας δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πετύχει η συνταγή μας!

  • Γευστική συμβουλή

Μπορούμε σαν έξτρα να δημιουργήσουμε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και σκόρδο σε σκόνη με το οποίο θα αλείψουμε την κρούστα της πίτσας μας για έξτρα γεύση ή εναλλακτικά να προσθέσουμε επιπλέον υλικά στο στεφάνι της.

 

Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Καλή Απόλαυση!