Οι γιορτές πλησιάζουν για τα καλά και το οι χριστουγεννιάτικες μυρωδιές είναι παντού. Ωστόσο, ένα από τα πράγματα που μπορεί να τρομάζει τις οικογένειες, δεν είναι τα δώρα ή ο στολισμός, αλλά… το τραπέζι των γιορτών! Φίλοι και οικογένεια περιμένουν να μαζευτούν κι εσείς μπορεί να αγχώνεστε για το τι να προσφέρετε. Ας δούμε μερικές ωραίες ιδέες που θα λύσουν τα χέρια!
Τι πιο κλασικό από μια γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ώρες ψήνοντας τη γαλοπούλα ολόκληρη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε τη γέμιση της αρεσκείας σας σε ένα απλό τηγάνι, μαζί με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Το κάστανο, επίσης, είναι κλασική επιλογή στην ελληνική κουζίνα τις γιορτές!
Καθώς έχετε κομμένη σε φιλέτα την γαλοπούλα, προσθέτετε τη γέμιση και είστε έτοιμοι για ψήσιμο!
Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με πατάτες φούρνου και θυμάρι.
Τι πιο έξυπνο και απλό από το να κάνεις ένα κλασικό πιάτο χριστουγέννων λίγο πιο ενδιαφέρον!
Οι ψητές ντομάτες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και γεμίζουν το πιάτο, με γούστο. Ένα κλασικό υλικό, κυρίως στο εξωτερικό, αλλά όχι άγνωστο για την Ελλάδα. Δίνουν μια χριστουγεννιάτικη γεύση, που σε συνδυασμό με το κρέας γίνεται μια πολύ γευστική αντίθεση.
Το άρωμα πορτοκαλιού συνοδεύει πολλές φορές τα ελληνικά πιάτα, από γλυκά μέχρι αλμυρά και σαλάτες. Σίγουρα όταν μυρίζει κάποιος πορτοκάλι στο φαγητό, θυμάται τα χριστούγεννα!
Έρχεται λοιπόν το πορτοκάλι εδώ και δένει το πιάτο, καθώς χαρίζει μια νότα γιορτών.
Φυσικά το πιάτο μπορεί να συμπληρωθεί με πατάτες του φούρνου, ή πουρέ.
Η χριστουγεννιάτικη σαλάτα που όλες οι μαμάδες αγαπούν και φτιάχνουν τις γιορτές!
Μια σαλάτα ποτέ δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι και τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική ευκαιρία για να πειραματιστείτε με τις γεύσεις!
Πολλά εστιατόρια και νοικοκυριά συνδυάζουν απλά υλικά σαλάτας με κάποιο φρούτο ή και ξηρούς καρπούς.
Μην φοβηθείτε να παίξετε με τις γεύσεις μεταξύ αλμυρού και γλυκού, αυτό είναι που κάνει γευστική την σαλάτα!
Δεν θα μπορούσε να λείπει το γλυκό από το τραπέζι των Χριστουγέννων… Ίσως να είναι αυτό που περιμένουν όλοι περισσότερο!
Η χριστουγεννιάτικη δίπλα είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των σπιτικών και μία από τις πιο παραδοσιακές συνταγές που έφτιαχναν πάντα οι γιαγιάδες. Μπορεί να συνοδευτεί με μπόλικο σιρόπι, ξηρούς καρπούς και κανέλα.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τη ζύμη, να την κόψετε σε μακριές λωρίδες, να τις τυλίξετε και να τις τηγανίσετε με ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τις δίπλες:
Για το σιρόπι:
Οι γιορτές αποτελούν αδιαμφισβήτητα την ιδανική ευκαιρία για να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι, πλαισιώνοντας το με γευστικές δημιουργίες δίνουμε το κάτι παραπάνω που κάνει κάθε στιγμή μοναδική!