H χορτοφαγία στο χώρο της εστίασης

H χορτοφαγία στο χώρο της εστίασης

Είναι οι Vegetarian επιλογές, μια εναλλακτική για την εστίαση;

Αποτελούν απλώς μια τάση της εποχής ή ένας τρόπος ζωής – Πως επηρεάζεται η εστίαση; 

 

Η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός, έχουν προκείψει και αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα κίνημα με πολλούς ακολούθους και υποστηρικτές, στο παρακάτω κείμενο θα δούμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτά αλλά και τη σχέση τους με την εστίαση

Πότε βίγκαν και πότε βετζετέριαν

 

Όσοι δεν γνωρίζουν αρκετά για την χορτοφαγία, το πρώτο λάθος που μπορεί να κάνουν είναι να μπερδέψουν τους βίγκαν και τους βετζετέριαν, αλλά σε μισό λεπτό θα σας έχουν φύγει οι αμφιβολίες. 

Ο βετζετεριανισμός (vegetarianism) είναι στην πραγματικότητα η χορτοφαγία, η οποία συνεπάγεται με την κατανάλωση όλων των τροφών εκτός του κρέατος, των πουλερικών και τον θαλασσινών. Οι χορτοφάγοι συνηθίζουν να μην καταναλώνουν ζωικές τροφές, ενώ δεν απορρίπτεται η βρώση προϊόντων των ζώων όπως τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. 

 

Μάλιστα υπάρχει και ο διαχωρισμός σε: 

 

  1. Lacto-Vegetarians για αυτούς που τρώνε γαλακτοκομικά
  2. Ovo-Vegetarians για αυτούς που αντίστοιχα τρώνε αυγά
  3. Lacto-ovo-Vegetarians για αυτούς που τρώνε και τα 2
  4. Και Pescatarian για αυτούς που έχουν αντικαταστήσει το κρέας μόνο με θαλασσινά

 

Από την άλλη πλευρά, το veganism (αυστηρή χορτοφαγία) αποσκοπεί σε μια διατροφή απαλλαγμένη από όλες τις ζωικές τροφές ανεξαιρέτως, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζεται και ως ένας ολόκληρος τρόπος ζωής. Οι vegans  νιώθουν ηθικά υποχρεωμένοι να ακολουθούν αυτήν την νοοτροπία, προστατεύοντας και συμπάσχοντας έτσι για τα ζώα και υιοθετώντας απόψεις και τρόπο σκέψης διαφορετικό από αυτόν της πλειοψηφίας.

 

Πως μπορεί μια επιχείρηση εστίασης να επωφεληθεί και να ωφελήσει 

 

Καθώς τόσο η κοινότητα των vegetarians όσο και των vegans μεγαλώνουν, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι αυτοί στο χώρο της εστίασης. Η ελληνική κουζίνα είναι κατά πολύ βασισμένη στο κρέας και έτσι μαγαζιά που πρωτοτυπούν και γίνονται φιλικά προς την χορτοφαγία συγκεντρώνουν όλους τους  αποκτούν αναγνωσιμότητα και πελατεία. Από μαγαζιά για brunch μέχρι ψητοπωλεία, η προσθήκη χορτοφαγικών επιλογών με υλικά όπως ρεβίθι, σόγια, jack fruits, κάνναβη, λιναρόσπορο, φυτικά έλαια, κινόα, παντζάρια, γλυκοπατάτα κλπ… μπορεί να κάνει το μαγαζί σας στέκι για vegans και vegetarians και συνεπώς να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη του. 

 

Βέβαια εφόσον αυτή η ένταξη στην χορτοφαγία γίνει σωστά… 

 

  • Ξεκίνησε ένα ξεχωριστό βίγκαν ή βετζετέριαν μενού και προωθήστε το όσο καλύτερα γίνεται μέσω των social media, της ιστοσελίδας σας ή και από στόμα σε στόμα. 
  • Διαχωρίστε τις βίγκαν από τις βετζετέριαν επιλογές. Είναι σημαντικό αυτοί οι άνθρωποι να νιώθουν ότι τα πιάτα σας μπορούν να εξυπηρετήσουν ειδικά τις ανάγκες τους. 

 

  • Κάντε την έρευνά σας και ενημερωθείτε καθώς στην περίπτωση του βιγκανισμού ειδικά, οι καταναλωτές είναι άνθρωποι που δίνουν τεράστια σημασία και προσοχή στο φαγητό τους. 

 

Έτσι, εκτός από το ότι ως ιδιοκτήτης μαγαζιού εστίασης δείχνετε πως αναγνωρίζεται όλες τις διατροφικές συνήθειες που επικρατούν, βελτιώνετε ταυτόχρονα την φήμη, τη ροή πελατών, την αναγνωσιμότητα και την κερδοφορία της επιχείρησής σας.

 

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε ποικιλία τροφίμων και υλικών για επαγγελματική ή οικιακή χρήση

 

Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!