Συνταγή για Ρυζόγαλο

Συνταγή για Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό κρεμώδες γλύκισμα που έχει σαν βάση το ρύζι και το γάλα, το βρίσκουμε σε αρκετές παραλλαγές ανάλογα τη περιοχή όπου παρασκευάζεται και στην Ελλάδα συνηθίζουμε να το σερβίρουμε με κανέλα.

Στη παρακάτω συνταγή θα δούμε το κλασσικό και αγαπημένο ρυζόγαλο, χρειάζεται ελάχιστα υλικά και λίγη υπομονή για να ετοιμάσουμε αυτό το καταπληκτικό επιδόρπιο με την κρεμώδη υφή και γλυκιά γεύση!

 

*Στο e-shop της Αμάλθεια μπορείτε να βρείτε γάλα Όλυμπος αλλά και όλα τα υλικά που θα κάνουν το ρυζόγαλο σας ξεχωριστό!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε 

 

  • 6 Ποτήρια γάλα πλήρες
  • ½ Φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 Κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ Φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Κανέλα (για το σερβίρισμα)

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία
  3. Ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία καθώς συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  4. Αφού ζεσταθεί για περίπου 20 λεπτά διαλύουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε.
  5. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα
  6. Το μείγμα μας θα πρέπει να γίνει πηκτό περίπου σαν γιαούρτι
  7. Όταν αρχίσει να πήζει σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει και ύστερα το τοποθετούμε σε μικρότερα σκεύη της αρεσκείας μας και το βάζουμε στο ψυγείο
  9. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλλα.

Χρήσιμη συμβουλή

Αν το γάλα αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως, το επαναφέρουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία.

 

Μην ξεχνάτε ότι πλέον μπορείτε να προμηθευτείτε  τα προϊόντα της Αμάλθεια  και μέσω λιανικής στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές!

Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

 

Καλή Απόλαυση!