Ακολουθώντας μια μεσογειακή διατροφή, καλύπτετε όλες τις ανάγκες του οργανισμού και της υγείας σας καθώς ζείτε με ευεξία. Αν λοιπόν υπάρχει μια κουζίνα βασισμένη σε μεσογειακά προϊόντα αυτή είναι η Ελληνική χάρη στο κλίμα, τη μορφολογία, τη βλάστηση και την τοποθεσία της χώρας.
Ανεξαρτήτου εποχής, πάντα θα βρείτε Ελληνικά φρούτα και λαχανικά που ευδοκιμούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι όλα βιολογικά! Εκτός από το ότι υπάρχουν φρούτα και λαχανικά για κάθε εποχή, υπάρχουν όλα και σε μεγάλη ποικιλία.
Τα συμπληρώματα διατροφής και οι έξτρα βιταμίνες μπορούν να γίνουν περιττά αν δείτε τι σας παρέχει η Ελληνική γη. Τροφές όπως: η βρώμη, οι σταφίδες, το μέλι, ο κρόκος Κοζάνης, τα βότανα… και πολλά άλλα είναι 100% φυσικές υπέρ-τροφές και προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία.
Η γη και ο τόπος μας λόγο του εύκρατου κλίματος και του ήλου, παράγουν αδιάκοπα μια τεράστια ποικιλία σε βότανα, αρωματικά, εσπεριδοειδή και άλλα, που με λίγη φαντασία και μεράκι θα αναδείξουν και θα δώσουν στο φαγητό σας το κάτι παραπάνω!
Οι ελιές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α – σημαντική για την ανάπτυξη, την όραση και το δέρμα – ενώ όλοι ξέρουμε πόσο ευχάριστος μεζές είναι και πως μπορεί να δώσει γεύση όταν συνδυάζεται με διάφορα φαγητά. Το παράγωγό της, το ελαιόλαδο, περιέχει αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά τα οποία για τα οποία είναι και η μοναδική πηγή!
Από τις σημαντικότερες τροφές, οι οποίες βρίσκονται στην βάση της τροφικής πυραμίδας και υπάρχουν σε αφθονία στην Ελληνική γη. Τα προϊόντα ολικής έχουν ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες καθώς και φυσικούς ακατέργαστους υδατάνθρακες οι οποίοι είναι κατάλληλη για δίαιτα.
Τα όσπρια είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου όπως είναι γνωστό, ενώ όσπρια όπως τα ρεβίθια, οι φακές και τα φασόλια είναι πλούσιες πηγές ασβεστίου, αποτελούν ένα απαραίτητο διατροφικό στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από το μενού της εβδομάδας, είτε σαν κύριο γεύμα είτε σαν συνοδευτικό.
Μια χούφτα ξηρών καρπών την ημέρα θα έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο στο σώμα και την υγεία σας. Καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα καρύδια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες (όπως Β και Ε) και καλά λιπαρά.
Ακόμα, κάποια πιο σπάνια αλλά εξίσου θρεπτικά Ελληνικά τρόφιμα είναι:
Καθώς υπάρχουν και παραδοσιακά μας πιάτα με μεγάλη διατροφική αξία όπως:
Ο τόπος μας έχει πολλά να προσφέρει διατροφικά και η Ελληνική-Μεσογειακή διατροφή δεν έχουν τυχαία αναδειχθεί στις πιο δημοφιλείς, αν δεν το έχετε κάνει, δοκιμάστε να προσαρμώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες στα ελληνικά πρότυπα και σίγουρα θα δείτε τη διαφορά!
Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!