Το προσούτο είναι το αγαπημένο ιταλικό ζαμπόν σε πολλές χώρες. Ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με το ζαμπόν που παραδοσιακά χρησιμοποιούμε, πρόκειται για ένα αποξηραμένο χοιρινό ζαμπόν που το βρίσκουμε ολόκληρο σε κομμάτι ή κομμένο σε λεπτές φέτες. Σερβίρεται τόσο άψητο, οπότε και είναι γνωστό ως προσούτο κρούντο, όσο και ψημένο, οπότε και είναι γνωστό ως προσούτο κότο.
Η διαδικασία της παρασκευής του μπορεί να διαρκέσει από εννέα μήνες μέχρι δύο χρόνια, ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού. Το βρίσκουμε σε πληθώρα παρασκευών σαν συνοδευτικό, παρέα με κριτσίνια, φρούτα αλλά και σε διάφορες συνταγές όπως σάλτσες, γεμίσεις και άλλα.
*Στο e-shop της Αμάλθεια μπορείτε να κάντε τις αγορές σας σε αλλαντικά, τυριά και πολλά ακόμα προϊόντα delicatessen!
|
Εκτέλεση
Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη και μπορούμε να την δοκιμάσουμε σε διάφορες παραλλαγές.
*H συγκεκριμένη σαλάτα Caprese με Prosciutto & Burrata μας αφήνει αρκετό χώρο για δημιουργία καθώς μπορούμε να δοκιμάσουμε εναλλακτικές όπως το προσούτο να είναι φρέσκο και όχι crispy, όπως επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά κομμάτια λιαστής ντομάτας και άλλα.
Μην ξεχνάτε ότι πλέον μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα της Αμάλθεια και μέσω λιανικής στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές!
Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Καλή Απόλαυση!