Κεϊκ Σοκολάτα-Καρύδα
Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι του οποίου η επιτυχία βασίζεται στην νοπή και γεμάτη υφή, σε συνδυασμό με το τραγανό εξωτερικό του. Συντηρείται στο ψυγείο και στο γαρνίρισμα μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη!
*Στο e-shop της Αμάλθεια μπορείτε να κάντε τις αγορές σας σε πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και όχι μόνο!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
- 6 κρόκους αυγού
- ½ της κούπας ζάχαρη
- ½ της κούπας βούτυρο
- ½ της κούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κούπες τριμμένη καρύδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 Κουτάλι της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
- 6 ασπράδια αυγού
Προαιρετικά για το γαρνίρισμα
- 2 κούπες σιρόπι σοκολάτας ή και σαντιγί
|
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και αφράτο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κακάο σε σκόνη, τη καρύδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά
- Σε ξεχωριστό σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν
- Και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή φόρμα για κέικ και το βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά
- Αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα και πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε με το σιρόπι σοκολάτας ή και τη σαντιγύ.
*Tip Γiα να πετύχει το γλυκό, τα υλικά μας πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου
Χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος 60 λεπτά
Τα υλικά είναι για 6-8 μερίδες.
Μην ξεχνάτε ότι πλέον μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα της Αμάλθεια και μέσω λιανικής στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές!
Aκολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Καλή Απόλαυση!